Jure Pantar - tekwondoist

"Vsak, ki se ukvarja z vrhunskim športom, mora biti pripravljen na določena odrekanja. Življenje je podrejeno cilju, koti si ga kot športnik zastavi. Zaposlitev in status športnika v Slovenski vojski mi daje možnost nemotenih priprav in tekmovanj. Prav tako mi zagotavlja socialno in zdravstveno varnost. Biti pripadnik mi pomeni veliko, zavedam se, da bi dobre rezultate težje dosegal brez celovite podpore, ki mi jo daje zaposlitev v Slovenski vojski. Moja služba je del mojih uspehov, zato s ponosom predstavljam Slovenijo in Slovensko vojsko.

Moj glavni cilj je, tako kot so sanje vsakega vrhunskega športnika, biti iz dneva v dan boljši v tem kar delam in za kar živim, poseči po medalji na svetovnem prvenstvu ter izpolniti normo za udeležbo na olimpijskih igrah."

Največji uspehi:

  • 3. mesto, Svetovne vojaške igre, Mungyeong 2015,
  • 2. mesto evropsko prvenstvo, Baku 2014,
  • 1. mesto, svetovni pokal G2, Las Vegas 2013,
  • 3. mesto, evropsko prvenstvo za ml. člane, Kharkov 2010,
  • 7. mesto, evropske igre, Baku 2015.

O tekwondoju

Taekwondo je borilna veščina, ki izvira iz Južne Koreje. Po pravilih WTF je to olimpijska disciplina, v kateri se tekmuje v borbah. Ena borba traja 3 x 2 min. Dovoljeni so vsi udarci z nogo nad pasom ter z roko nad pasom in pod glavo. Večinoma se uporablja nožna tehnika in le deloma tehnika rok. Dovoljen je K.O., kar pomeni, da je to »fullcontact« šport.

The remote server returned an error: (400) Bad Request.