Strelstvo

Strelstvo je športna disciplina, pri kateri tekmovalci uporabljajo strelno orožje za ciljanje tarč.

V Sloveniji obstaja več vrst strelskih panog. Najbolj znana panoga je preciznostno streljanje tako s puško kot s pištolo. V tej disciplini je Rajmond Debevec tudi osvojil zlato kolajno na Olimpijadi v Sydneju leta 2000. Poleg te discipline obstajajo v Sloveniji še druge. Med najbolj zanimive štejejo IPSC (praktično strelstvo s pištolo, polavtomatsko puško ter šibrenico), IDPA (obrambno strelstvo), trap (streljanje na glinaste golobe) in skeet, ki prav tako sodi med streljanje na glinaste golobe.

Lokostrelstvo

Lokostrelstvo je veščina streljanja puščice z lokom v tarčo, ki jo je človek nekdaj uporabljal za lov in bojevanje, v novejši dobi pa kot športno aktivnost. Lokostrelstvo je bilo delpoletnih olimpijskih iger med letoma 1900 in 1912, od leta 1972 pa je ponovno del poletne olimpijade. Veščina lokostrelstva je kot tretja človeška inovacija stara že preko 25 000 let in se v osnovi in namembnosti ni bistveno spreminjala.

Postani vojak na Facebooku

Nekaj posnetkov s taktičnega usposabljanja bojiščnih reševalcev...

Več na Facebooku >

Informativni dan o Vojaškem taboru 2019 na Fakulteti za strojništvo...

Več na Facebooku >

Kot že vrsto let, je tudi ob letošnjem zaključku SP v poletih v Planici prisotna tudi Slovenska vojska, ki zagotavlja šotore za reševalno postajo, sredstva zvez za organizacijski komite, helikoptersko...

Več na Facebooku >