"Sem lokostrelec in kot si lahko predstavljate lokostrelstvo zaenkrat ne spada med športe, ki požanjejo največ zanimanja, vsekakor pa tudi ni šport, v katerem tekmovalci zgolj s tekmovanji zaslužimo dovolj, da si pokrijemo stroške. Zato mi zaposlitev v Slovenski vojski v prvi vrsti zagotavlja finančno varnost. V času zaposlitve si bom lahko privoščil nekaj več opreme za testiranje in najverjetneje tudi priprave v tujini. Med drugim pa mi omogoča da se tudi mentalno posvetim zgolj treningu in nimam skrbi, povezanih z zagotavljanjem pogojev. Ob obiskih vojašnice, pa sem se nekoliko bolj začel zavedati tudi kaj pomeni biti del vojaške organizacije.
Sezona 2019 je predolimpijska sezona in zato poskušam stopnjevati formo in se osredotočam na letošnje svetovno prvenstvo, ki bo prva možnost za dosego kvotnih mest za Olimpijske igre. To pa ni edino pomembno tekmovanje, saj nas čaka še nastop na Evropskih igrah. Na to tekmovanje se vračam zelo samozavestno, saj so bile prejšnje igre zame uspešne. Predvsem pa bom poskrbel, da si letos pripravim vse pogoje in s tem tlakujem pot na Olimpijske igre."

Največji uspehi

4. mesto na evropskih igrah 2015 v Bakuju
3. mesto na mladinskem svetovnem prvenstvu 2016 v Ankari
2. mesto na Sredozemskih igrah 2018 v Tarragoni
2. mesto v skupnem seštevku evropskega mladinskega pokala v letu 2016
9. mesto na evropskem prvenstvu 2017 v Vittelu

O lokostrelstvu

Zame je lokostrelstvo šport, ki preizkuša vse vidike športnikove pripravljenosti. Morda sprva nepoznavalec tega ne prepozna, ampak tekmovanje na vrhunskem nivoju zahteva fizično in psihično ter taktično pripravljenost. Nadvse fascinantno je, kako hitro se najmanjše nihanje v osredotočenosti odrazi v slabšem zadetku. Zato o zmagovalcu na tekmovanjih na najvišjem nivoju navadno ne odloča nič drugega, kot sposobnost vsakega tekmovalca, da čim dlje ohranja ravnovesje med mirnostjo, odločnostjo in sproščenostjo. Poleg tega pa je lokostrelstvo lahko tudi odlična prostočasna aktivnost. Predvsem mlajši se naučijo mirnosti in osredotočenosti, kar jim lahko pomaga tudi pri drugih aktivnostih.

The remote server returned an error: (400) Bad Request.